Friday, March 12, 2010

Menjadi pekerja cemerlang.


Semua majikan mengimpikan pekerja mereka bekerja dengan tekun, melunaskan setiap tugas dengan segera dan menjadi pekerja contoh kepada semua orang. Mahu jadi pekerja cemerlang, ikuti tip ini:-

Setiap pagi bangun tidur dengan pemikiran positif dan ambil masa untuk 'groom' diri anda. Untuk cemerlang, anda perlu memiliki mental yang positif dan keupayaan untuk berkongsi sikap yang baik dengan semua orang. Sampai awal di pejabat dan pastikan apa yang mahu anda lakukan hari itu telah tersedia. Apabila semua telah ada anda boleh melaksanakan tugas dengan jayanya. 

Mempunyai hubungan baik dengan rakan sekerja dan pelanggan. Apabila anda berada di atmosfera yang harmoni secara langsung akan merangsang tenaga positif untuk bekerja dengan selesa. Sentiasa menolong rakan sekerja anda jika mempunyai peluang. Tugas anda adalah untuk menggalakkan rakan sepasukan bekerja demi kepentingan syarikat.

Dekati ketua jika anda merasa motivasi diri menurun. Berbual-bual dengan ketua akan membuatkan anda mendapat tenaga yang baru agar lebih cemerlang. Kekal komited dengan tugas-rugas anda. Secara tidak langsung sikap anda akan kekal menjadi rutin harian.

"Tabiat mengharapkan sesuatu yang hebat daripada diri kita sendiri akan menghasilkan sesuatu yang terbaik".

1 comment:

  1. seandainya kita pernah melakukan kesalahan,bgaimanakah harus kita perbetulkannye????

    ReplyDelete